Foto Ninia Lazaar

 

Viool docente in Heeze, Geldrop, Eindhoven en Den Bosch. Ik geef vioolles, speel concerten en geef live optredens. Ik kan ook viool les geven op locatie. Ik ben gediplomeerd viooldocente, afgestudeerd aan het beroemde conservatorium van Tblissi waar ik les heb gehad van internationale grootmeesters.

Naast viooldocente geef ik ook masterclasses en ben examinator.

Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb aantal lessen gevolgd bij wereldberoemde violist Igor Oistrakh. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in vioolmethodiek voor zowel jong talent als de studenten, hierdoor is leskwaliteit gegarandeerd.

Beginnen met vioolles kan al vanaf  4 jaar. Is een kind gemotiveerd om op les te gaan is wel belangrijk. Jonge kinderen leren het vioolspelen op een heel natuurlijke manier. Afhankelijk van het niveau van de leerling en in overleg wordt er gekeken wat van toepassing is.

Volwassenen die een lang gekoesterde droom willen volgen zijn zeker welkom. Heb je geen muzikale basis dan besteden we daar in de les de nodige tijd aan. Naast het vioolspelen leer je de noten en de theorie. Ik besteed in mijn lessen zowel aandacht aan het grote geheel als aan de details. Gevoel voor ritme en een goed gehoor zijn belangrijke basisvoorwaarden om goed viool te kunnen spelen. Ik geloof dat iedereen zich hierin kan ontwikkelen.

De eerste lessen krijg je van mij materiaal waarmee je thuis kunt oefenen. Daarna bekijken we in overleg welk boek of methode het beste bij je past. Leerlingen kunnen begeleid worden op piano, of eventueel meespelen met CD.

Wacht even met de aanschaf van een viool. Het is aan te raden om er eerst één te huren. Zelf een viool kopen als je er nog geen verstand van hebt, kan dat voor teleurstellingen zorgen. De viool moet in alle opzichten in orde zijn gemaakt door een goede vioolbouwer.

Delen: